Accoustic Alley

poster AA

Onder de naam Acoustic Alley organiseert een groep vrijwilligers sinds 2004 akoestische optredens in Theater In de Steeg. Zeker de laatste twee seizoenen kent  het genre (singersongwriters, Americana, Engels- of Nederlandstalige luistermuziek) een groeiende belangstelling. Het theater is qua formaat (max 80 bezoekers), akoestiek en sfeer bij uitstek geschikt voor dit genre. Zonder uitzondering zijn de artiesten vol lof en komen graag terug.

Nationale en internationale artiesten als Iain Matthews, Henk Hofstede (Nits), Jack Poels (Rowwen Hèze), John Watts en Fay Lovsky hebben er (vaak meerdere malen) opgetreden voor een enthousiast publiek.

Naast de kwaliteit van de muziek staat Acoustic Alley vooral bekend om haar ongedwongen, informele sfeer, waarbij ontmoetingen tussen muziekliefhebbers onderling en tussen artiest(en) en publiek nooit uitblijven en eigenlijk altijd heel spontaan en natuurlijk verlopen.  Behalve de muziek is het verhaal achter de liedjes een niet weg te denken element binnen de concertreeks.

Accoustic Alley heeft de ambitie om het op dit moment vrij bescheiden programma uit te bouwen door meer optredens te organiseren en een podium te bieden aan beginnende artiesten met eigen werk. Naast de jaarlijkse singersongwriters-dag, waarbij ca 7 verschillende singersongwriters afzonderlijk een korte set spelen, wil men een aantal avonden organiseren waarbij singersongwriters een gezamenlijk, enigszins op elkaar afgestemd, programma presenteren.

Daarnaast gaat Accoustic Alley de samenwerking aan met Stichting  ProJazz. Met ingang van oktober 2012 programmeert Projazz  1x per maand op vrijdag in het theater (genre jazz/crossover), waardoor er vrijwel alle vrijdagen (als vanouds) iets muzikaals te beleven is.

Stichting De Versterking ondersteunt het initiatief van Accoustic Alley en stelt het komende jaar geld beschikbaar voor uitbreiding van het programma en het vergroten van het publieksbereik.