VV Bunnik 73 krijgt bijzonder kunstgrasveld

Op 14 september opende burgemeester Ostendorp van de Gemeente Bunnik het nieuwe kunstgrasveld van Bunnik 73

 

1010_2014_kunstgras_221_2
Als eerste club in Nederland voetbalt VV Bunnik 73 in het nieuwe voetbalseizoen op een nieuw type kunstgras. Vorig seizoen hebben veel clubleden zich ingezet om de aanleg van een kunstgrasveld mogelijk te maken. Hoofd voetbalzaken André Westerhout spreekt van “Een nieuw elan in de vereniging.”

Bunnik 73 speelde de afgelopen jaren steeds vaker in de modder en wedstrijden werden steeds vaker afgelast. Vooral ouders van jeugdleden waren helemaal klaar met de slechte veldomstandigheden.

De gemeente Bunnik had geen geld om een kunstgrasveld aan te laten leggen. Toch riep het bestuur van Bunnik 73 een speciale kunstgrascommissie in het leven die moest onderzoeken op welke wijze kunstgrasveld eventueel zou kunnen worden gerealiseerd. Al snel bleek dat de kosten te hoog zouden zijn om aanleg zelf te financieren.

Pilotclub
Bunnik 73 raakte in gesprek met Nootenboom Sport dat een voetbalclub zocht die als pilot wilde dienen voor hun nieuw type kunstgrasveld dat nog nergens in Nederland als voetbalveld was neergelegd. De mat onderscheidt zich door het gebruik van schuimbeton als veldonderlaag. Met deze constructie is een kunstgrasveld sneller en goedkoper aan te leggen, heeft een betere waterafvoer en een langere levensduur. Het bedrijf wilde zo’n veld in een pilot tegen een gereduceerd tarief bij Bunnik 73 aanleggen.

Uiteindelijk is het kunstgrasveld gerealiseerd dankzij de verhoging van de contributie en consumptieprijzen, een bijdrage van de Gemeente Bunnik, een lening die de club is aangegaan en een bijdrage van Stichting De Versterking, voorwaarde is wel dat meer vrijwilligers zich gaan inzetten voor de vereniging. De club merkt nu al dat de stemming binnen Bunnik 73 positief is omgeslagen en dat veel mensen enthousiast zijn en zich voor de club willen inzetten.