Kinderateliers op zondag in Gemeentemuseum wegens succes verlengd in 2016

GRATIS KINDERATELIER

 

atelier2

Sinds 2013 is er iedere zondag van 12:00 – 16:00 uur gratis Open Kinderatelier voor kinderen vanaf 5 jaar. Deze Kinderateliers worden al drie jaar gefinancierd door Stichting De Versterking. In 2016 en 2017 is De Versterking co-financier voor dit succesvolle atelier waar jaarlijks zo’n 1100 kinderen aan meedoen.

Binnenlopen kan de hele middag door. Kinderen maken wat ze maar willen onder begeleiding van een ervaren museumdocent. Het museum biedt inspriatie genoeg!

Dwalen door de met daglicht overgoten zalen van het prachtige Art Deco gebouw uit 1935, ontworpen door de architect H.P. Berlage, is ook voor kinderen een belevenis. Er is altijd een tentoonstelling die gericht is op kinderen maar ook verder is er in het museum van alles te zien om ideeën op te doen voor een creatieve uitspatting in het Open Kinderatelier. Het resultaat, bijvoorbeeld een tekening, schilderij of collage, mag natuurlijk mee naar huis worden genomen.

Er is professionele begeleiding door een museumdocent/beeldend kunstenaar aanwezig, dus het is goed mogelijk om als ouder/begeleider intussen zelf te genieten van een tentoonstelling of om een drankje te drinken in het Grand Café.
De entree van het Gemeentemuseum Den Haag is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. (Groot)ouders en begeleiders betalen de reguliere entreeprijs of kunnen gebruikmaken van de Museumkaart en/of Vriendenkaart.

imgres-2