Opnieuw steun voor succesvolle Schoolschrijver

De afgelopen drie jaar ontwikkelde De Schoolschrijver een digitaal platform, twee verschillende  “De Schoolschrijver-maanden” en zes Academie-trainingen. Meer dan 1.800 leerlingen en 125 leerkrachten van 24 scholen maakten al gebruik van dit nieuwe aanbod sinds de feestelijke lancering afgelopen schooljaar. Leerkrachten beoordeelden De Schoolschrijver-maand met een 8.1 en De Schoolschrijver Academie met een 8.2.

Nu het eerste modulaire aanbod positief wordt beoordeeld, wil de organisatie de volgende stappen zetten. Het doel is in schooljaar 2020 – 2021 scholen een volledige leerlijn Letteren aan te kunnen bieden zodat zij duurzaam en structureel werk kunnen maken van creatief taalonderwijs. In de komende jaren groeit De Schoolschrijver gefaseerd door naar een bereik van 700 basisscholen in schooljaar 2023 – 2024. In dat jaar hoopt de organisatie (meer dan) break-even te draaien.

Tot die tijd ontvangt De Schoolschrijver in de komende drie jaar een bijdrage van De Versterking voor de doorontwikkeling van het digitale platform.