Professionalisering van spoken word artiesten

Stichting Nowhere, een productiehuis voor jonge mensen tussen 6 en 35 jaar, organiseert inmiddels in 7 steden in het land Poetry Circles. Het zijn trajecten voor jonge spoken word artiesten waarbij zij een seizoen lang begeleid worden door ervaren coaches.  Ze volgen workshops, treden op tijdens podiumavonden en werken aan een afsluitende productie.

De ontbrekende schakel tussen de Poetry Circle en het podium wil Nowhere nu opvullen met het programma Full Circle, de cirkel wordt daarmee rond wat hen betreft. Het is een ontwikkeltraject voor de professionaliserende spoken word artiest met verdere verdieping en inspiratie waarbij zij tijd en ruimte krijgen voor het maken van eigen teksten, voorstellingen of een boek. Stichting Nowhere heeft verspreid door het land een vijftiental partnerorganisaties die een podium willen bieden aan de performers.

Poetry Circle werkte al samen met  het Brainwashfestival, Fringe Festival, Read my World en het Holland Festival.  De vraag naar de performers groeit en ook Festival Over het IJ, Brakke grond, Mensen zeggen Dingen, Like Minds, Bellevue en de Rijksacademie weten de artiesten te vinden.

De Versterking is een van de fondsen die achter dit initiatief staan en draagt in 2023 bij aan de eerste Full Circle.