Voor het voetlicht gebracht in 2022

 

In 2022 ondersteunt De Versterking zeer diverse projecten van theatergezelschappen:

  • Het Filiaal zet, gebaseerd op ervaringen in het buitenland, in op het ontwikkelen van een Toolkit voor kinderen die een prikkelarme omgeving nodig hebben zodat ook zij van voorstellingen kunnen genieten in de zaal of indien gewenst in een aparte ruimte.
  • Bij As you like it organiseert De Toneelmakerij dagprojecten op scholen met een cultuurachterstand.
  • HNTJong maakt een documentaire met jongeren bij de montagevoorstelling Queer.
  • De voorstelling Ozard of Wizz van Maas gaat eveneens over het thema “queer”. Maas ontwikkelt een speciaal educatieprogramma bij deze voorstelling.
  • Rose Stories produceert Verbinding verbroken, een voorstelling met een schrijfkamer met drie  schrijverstalenten, waaronder Elly Scheele, eerder winnaar van het TTT-stipendium van De Versterking. Daarnaast bieden ze Samya Hafsaoui de mogelijkheid om haar productie Tiener Millennials voor jong volwassenen uit te werken.
  • Nieuw is ook de steun voor Hoge Ogen, een programma van het Bijlmer Parktheater voor bi-culturele theatermakers bij voorkeur afkomstig uit Amsterdam Zuidoost.

Zoals in 2021 al toegezegd is er in 2022 opnieuw steun voor Toneelschuurproducties, het BrainwashfestivalFestival Boulevard, Het Debuut (Via Rudolphi) en Fringe Festival. Zij ontvangen drie jaar lang (2021-2023) een bijdrage om jonge makers verder op weg te helpen na hun theateropleidingen. Dit doen zij onder andere door  individuele begeleiding, spreekuren, gestreamde masterclasses, workshops in fondsenwerving, publiciteit en marketing, extra speelmomenten, nieuw werk in opdracht bij maatschappelijke thema’s… etc.